Skip to main content

Installeren van de zenders

Een complete zender bestaat uit een antenne, audio aux kabel, oplader en de zender zelf.

 1. Draai de antenne op de zender en laat de antenne omhoog wijzen.
 2. Stop de audio aux kabel in het audio input gat. Het andere uiteinde van de aux kabel gaat in een telefoon, pc of dj booth. Voor een dj booth gebruik je een tulp kabel i.pv. de aux kabel. Voor de nieuwste iPhone leveren we een verloopkabeltje mee.
 3. Stop de oplader in het stopcontact en zorg ervoor dat de zender constant oplaadt zodat deze niet kan uitvallen.
 4. Zet de zender aan door hem op ‘HI’ te zetten.
 5. Kies vervolgens het kanaal. Indien je 1 zender (kanaal) hebt kan je de zender op CH1 zetten. Bij gebruik van 2 of 3 zenders (kanalen) zet je de andere zenders op CH2 en CH3. Stel de kanalen in voordat je contact maakt met stroom.

Aansluiten telefoon, laptop of DJ-paneel

 1. Bij het gebruik van een telefoon of laptop is het van belang dat het volume van deze telefoon of laptop op maximaal staat.
 2. Bij gebruik van een DJ booth het volume juist niet te hard instellen.
 3. Indien je naast een dj booth nog andere muziekbronnen gebruikt (telefoon of laptop) voor andere zenders dan is het belangrijk om het volume van de laptop en of telefoon op maximaal in te stellen. Het volume van de DJ booth moet op ditzelfde volume niveau ingesteld worden. Dit voorkomt dat je constant het volume op de headphone moet aanpassen bij switchen van kanaal.

De Silent Disco koptelefoons aanzetten

Zodra de zenders en de audiobronnen zijn geïnstalleerd kan je de koptelefoons klaarleggen of uitgeven. De koptelefoons hebben de volgende functies:

 1. De koptelefoons kunnen aan de bovenkant versteld worden.
 2. Houd de ‘Tune/on/off” ingedrukt om de koptelefoon aan te zetten. Op dezelfde manier zet je hem ook weer uit.
 3. Druk de knop ‘Tune/on/off’ 1 x in om van kanaal te wisselen.
 4. Met de ‘vol +’ en de ‘vol –‘ knoppen kan je het volume bepalen.
 5. Door het wieltje van de volumeknoppen in te drukken kan je de licht effecten van je koptelefoon instellen (geen kleur/enkel de kleur van het kanaal/de kleur van het kanaal + disco lichten).